Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling · 15. november 2018
Sta je bekend om je vriendelijkheid en hartelijkheid? En ken je dat van jezelf dat je je wel eens inhoudt, of tactisch doet om maar 'aardig' gevonden te blijven worden? Of word je juist geroemd om je wijsheid? En merk je dat je jezelf wel eens wat opblaast en groter maakt om de ander te laten merken hoe goed/slim je eigenlijk wel niet bent? We noemen dit 'maskers'. Welk masker zet jij vaak op en waarom? Het houdt je weg van wie je werkelijk bent!
Persoonlijke ontwikkeling · 15. oktober 2018
Waar persoonlijke ontwikkeling wat mij betreft voor een groot deel over gaat is 'licht op je schaduwkant' brengen. Dat klinkt mooi, maar wat is dat nou precies en hoe doe je dat?? Het is tenslotte niet voor niks een kant die je niet graag aan de buitenwereld wilt laten zien. Dus misschien vraag je je ook nog af waarom je dit überhaupt moet willen...
Persoonlijke ontwikkeling · 27. september 2018
Soms zit je in een situatie bijvoorbeeld met bepaalde mensen waarvan je echt geen idee hebt hoe je daar uit moet komen. Er wordt bijvoorbeeld niet gezegd wat er aan scheelt, of juist wel. Maar je ´voelt´ dat het ergens anders over gaat, dan het probleem wat er wordt geschetst. Hoe zou jij dit oplossen en waarom?
Persoonlijke ontwikkeling · 21. september 2018
Wat gebeurt er met je beslissingen als je je gevoelens meeneemt in je besluitvorming?
Persoonlijke ontwikkeling · 30. augustus 2018
We denken vaak dat we dingen heel bewust doen en kiezen. Vaak is dat toch niet het geval. Groepsdruk heeft ongemerkt vaak invloed op ons dagelijks leven. We moeten niet alleen kijken naar hoe mondig iemand is, maar ook naar zijn positie in het systeem en zijn mogelijkheden daarbinnen.
Persoonlijke ontwikkeling · 09. augustus 2018
Geduld wordt ook wel geassocieerd met luiheid, reactiviteit en uitstelgedrag maar we hebben het hard nodig vandaag de dag. We zijn nu eenmaal geen machine in een fabriek, ons leven is een proces...
Persoonlijke ontwikkeling · 02. augustus 2018
Jaren oude inspiratie over relativisme en tolerantie. Iedereen heeft gelijk en ongelijk tegelijkertijd...
Persoonlijke ontwikkeling · 26. juli 2018
Als je leven even niet zo plezierig is, schakelen we onze gevoelens vaak uit. We komen dan op een soort 'uitgeschakelde-overleef-stand' te staan. Maar dat maakt uiteindelijk niet gelukkig...
Persoonlijke ontwikkeling · 19. juli 2018
Waarom belanden onze diepe wensen zo vaak weer in de spreekwoordelijke koelkast? Komt het door onze routines of ons Calvinistische erfgoed? Nee niet alleen! Ook doordat het contrast met wat je wilt en het NU vaak zo groot lijkt. In dit blog 5 stappen om deze cirkel te doorbreken en te gaan doen!
Persoonlijke ontwikkeling · 06. juli 2018
Besef je dat alles wat jij in jouw realiteit ziet slechts het resultaat is van jouw gedachten... Dus hoe ziet jouw realiteit eruit als je meer grip op je gedachten krijgt?

Meer weergeven